Schoolreisje 2024

Om iets over half negen zaten 76 kinderen en 13 ouders en juffen  in de bus. De stemming was goed, want vandaag had je een extra dagje vrij van de Duitse school.
In Ootmarsum werden we hartelijk ontvangen en na een korte uitleg konden de groepjes beginnen met de verschillende attracties
o.a. wie kan de hoogste toren van klompen bouwen, koffie malen in een handmolen, wassen in een teil en daarna het wasgoed door de wringer draaien, eieren zoeken, een koe melken  enz.
In de kapschuur stond koffie/thee,  ranja en een koekje voor een korte pauze, want veel tijd bleef er niet over zoveel was er te zien en te beleven.
Ook de oudhollandse spelletjes waren een echte uitdaging. 
Rond 11:00 uur gingen we op weg naar de speeltuin. Wat een feest!  
Zoveel leuke speeltoestellen en springkussens. Als afsluiting was er voor iedereen een patatje met snacks en ranja. Moe, voldaan en met mooie herinneringen kwamen we om 13:45 uur aan in Gildehaus.

CNaVT 2024

Uitreiking CNaVT certificaat
Dinsdag 10 september mochten wij in het bij zijn van hun ouders aan
9 leerlingen het CNaVT-certificaat overhandigen. 4 leerlingen kregen het B1 Maatschappelijk formeel certificaat en 5 leerlingen het B2 Educatief start bekwaam certificaat overhandigd. De meeste leerlingen hadden 10 of meer jaar aan het NTC onderwijs op De Brug deelgenomen.
Wat een prestatie! Jarenlang elke week 4 uur extra les, daar waar Duitse klasgenootjes, vriendjes naar huis gingen. Wij willen jullie dan ook van harte feliciteren en veel succes wensen met dit certificaat.
De ouders willen we bedanken voor de ondersteuning en het vertrouwen dat jullie ons gaven.